5 Sebab Kenapa Aku Beli Kereta Warna Putih danTips Penjagaan Kereta Putih.

10 Resume Versatile Percuma

Stream Youtbe Tanpa Quata Banyak

Tips Buat Duit Di Rumah

Cara Elak Whatsapp Digodam

Tips Income Blog Adsense 100USD Sebulan.

4 Minuman Cairkan Lemak

3 Teknik Analisis Forex Percuma

Tips Tiket Airasia Murah

Kenapa anda perlu beli kereta warna putih? Hello pembaca blog. Kita sembang tentang pemilihan warna kereta. Post sebelum ini aku sembang kenapa aku beli kereta mampu milik je daripada beli kereta mahal seperti honda dan toyota, etc. 

Photo Taken From Pixabay


Kali ini aku akan kupaskan sebab kenapa aku and kebanyakkan orang lebih sukakan warna putih dan beli kereta warna putih. 

1. Tak panas. 
Setuju tak ? Kereta warna putih lebih kurang panas berbanding kereta hitam jika park atau letak kereta di bawah sinaran matahari.  Sebab kereta hitam lebih menyerap haba. (warna dan sains). Waktu kita driving pun keta lebih sejuk jika pakai kereta warna putih jadi tak perlulah pakai aircon semaksima yang mungkin yang boleh menyebabkan kereta anda kuat makan minyak. 

2. Tak cepat jemu. 
Aku suka warna biru dan merah. Hitam juga. Tapi aku terpaksa korbankan minat tu. Haha sebab aku tahu aku cepat jemu. Beli kereta warna biru nanti kau akan bosan dengan color biru tu. Jadi pilihlah warna putih tak jemu mata memandang. 

3. Nampak classy and mahal. 
Bagi aku dan bagi pendapat ramai. Ye warna putih untuk kereta lebih bergaya dan nampak mahal. 

4. Nampak besar.  
Semestinya. Warna cerah seperti putih membuatkan kereta anda tampak lebih besar dan elegence. 

5. Driver lain lebih alert dengan kereta kita. 
Tak kisahlah waktu malam waktu pagi waktu hujan. Kereta warna cerah seperti putih lebih mudah nampak jika dibandingkan dengan warna lain seperti hitam. Macam kereta hitam, time hujan memang sukar dijejaki jika mereka lupa pasang lampu. 

P/s. Kereta putih ni kena dijaga juga kalau tak nanti putih dia bertukar menjadi putih kekuningan. Jadi few tips untuk jaga kereta putih ialah:

1. Basuh selalu. kalau kotor je basuh. Tak basuh kereta akan sebab kereta cepat kuning 
2. Kalau ada masa, wax kereta dengan soft 99 color silver yang bertulis FOR WHITE CAR (Rain Drop).

Jadi? Susah kan nak pilih warna kereta. Jadi ? Pilihlah putih.  P/s. Ada juga kereta yang nampak tak berapa lawa kalau warna putih.  Aku tak sebut kereta apa. Pandangan aku saja mungkin. Jadi best of luck.

Baca juga:

4 Comments

avatar

Memang suka jugak kereta warna putih. Nampak eksklusiff je.

Balas delete
avatar

emmmm setujuu setujuu.. specially part nmpak mahal tu

Balas delete
avatar
Tanpa Nama

aku pulak suka warna hitam, Sebab Hitam itu menawan, like legend kereta Hitam Knight Rider & The Transporter yang semuanya warna hitam.

Balas delete
avatar

Eh eh samalah, Mai pakai viva jelah tapi, Viva putih, haha.

Balas delete

Comment Anda ?

Emoticon