------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Cara Betul Guna These And Those.

Cara Betul Guna These And Those. Seriously aku cakap. Aku masih tekeliru guna word these and those ini. Memang confusing. Jadi ada tak cara senang nak ingat benda alah 2 ini. Dah berapa kali aku cuba ingat. Tapi bila bercakap dengan public or typing dalam whatsapp. Aku akan blur sekejap, eh these ke those? For those who want to join us… Itu senang lah takkan for these.


Jadi disini aku nak terangkan cara penggunaan yang betul untuk word THESE and THOSE. Terus serap dalam kepala anda ok?

These adalah perkataan plural atau majmuk bagi this(ini). Kalau biskut ada satu je depan mata anda. Anda akan cakap This biscuit is mine. Jika biskut ada 2 3 ketul and kawan kau jeling-jeling manja dekat biskut-biskut kau. Kau bolehlah cakap. THESE biskut belong to me. (Biskut itu memang dekat depan mata kau dan kau boleh reach atau dapat capai guna tangan biskut itu).


Untuk perkataan THOSE. Those ini ialah word plural untuk that (itu). Cara guna nya macam ini. Jika ada biskut masih dalam pemandangan anda. Tapi agak jauh dari anda, dan anda perlu berjalan ke arah biskut itu untuk menyentuhnya. Di sini baru boleh guna perkataan Those and That. Bila ada orang tanya, siapa punya biskut di meja makan itu . Whose biscuit is that(singular/satu biskut)/ are those (plural/banyak). Kalau biskut itu satu je. Kau jawap : That biscuit  are mine.  Kalau biskut lebih dari satu (banyak) kau boleh jawap : Those biscuits on the table are mine.


So macam mana ? Masih keliru dengan perkataan those and these? Saya dah crystal clear dalam mengunakan ayat ini.

Kongsikan pandangan anda di ruangan comment di bawah. Jika anda ada pertanyaan tentang English grammar atau cara penggunaan certain word. Tanya di ruangan comment di bawah ok? Insha Allah saya akan explain semampu yang boleh.


Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Cara Betul Guna These And Those."

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top