------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Pengalaman NGERI Aku Shopping Online Di ZALORA.

Voucher aku yang RM50 tu belum pakai lagi system cakap the voucher code is no longer valid. Voucher zalora tak valid / tak dapat diguna walaupun belum dipakai. Pengalaman dan kisah ngeri aku shopping di zalora. Please lah muncul dalam google search korang. Seminggu-minggu ini aku busy dengan aktiviti membeli belah aku di zalora. Macam banyak kan benda dibeli aku. Tapi, aku nak beli satu jam tangan JAK. Tapi Why is it taking me so long ? Voucher meragam. Tak dapat pakai. Aku memang dah nak beli dah. Tapi voucher tak dapat guna. 


Shopping Online Di ZALORA.
this promo code is no longer valid

Tengok dalam gambar tu. Dia cakap This PROMO CODE IS NO LONGER VALID. PLEASE CHECK THE TERM AND CONFIDTIONS OF THE VOUCHER. Maaf, tercapslock. Begitulah kisah menyayat hati aku. Jadi aku terus terjah Zalora Help Service. 

Jom ekot perbualan aku dengan Zalora Help Service. Kenapa aku bajet nak cakap omputih erk? Maafkan aku. Broken English sana sini. Tapi abaikan. Saya masih dalam proces tumpembesaran. 

Message memikat bermula di bawah :

I was about to purchase something on Zalora. But something happened that I accidentally close the browser page when I wanted to make an online payment (already key in the voucher code on promo box).
After that I want to do the payment again. But then, I'm no longer can use the voucher code again. As my understanding, the code can only be used for 1 time, but I never expect that, by putting code on promo box would make the code automatically no longer valid.
"RM50 Zalora cash voucher code: SDA50RV****
Do take note that the voucher can only be used once, and expires on 31/3/2017"
I wrote this email to you in hope that you could help me. Thanks in advance.

Balasan :

Dear AMER JAYA,
Thank you for contacting ZALORA!
In regards on your inquiry please provide us the screenshot of the error message, in order for us to further investigate on this is issue.
Hoping to hear from you!
Thank you.
Dear AMER JAYA,
Thank you for contacting ZALORA!In regards on, inquiry upon checking on your secret@yahoo.com we have notice that the given voucher code SDA50RVR*** was used on an invalid order, not to worry since your order is invalid we will proceed to reissue voucher code for you.
Once your new voucher code is generated you will be notify via email.We seek your patience and appreciate it.
And then: 
Dear AMER JAYA ,
We have detected that your discount code did not work as expected. Therefore, we have issued you a brand new code linked to your email address. The code is stated below:

Lepas tu, haha. Sekali lagi aku letak code tu dalam box promo. Bila nak buat payment. PERGH boleh lagi browser buat hal. You have left your browser idle for more whatever minutes it is. Padahal aku baru je click next nak request TAC number. Then terpaksa lah email balik :

Hello Mrs Rahsia Zalora. I did it again. When I want to make online payment. The page automatically turn to "Session Expired" " "You have left this browser idle for more than 5 minutes" even when I just clicked the next button for TAC number.
And then when I try to re do the payment. And put the voucher code in the promo box again. It mention that This Promo code is no longer valid. I'm so confused right now. I haven't used the voucher code yet and the transaction is not successful yet.
May I have a new voucher code, and I will choose Cash On Delivery instead of online payment.
Sorry for disturbing your day. I have attached some files to show my problem with the code. Thanks.
Shopping Online Di ZALORA.



Terus direct minat new code. Mesti dorang menyampah layan customer macam aku. Haha. at last dorang bagi new voucher code. Dan sekarang aku nak beli cash on delivery sahaja. Jadi tips nak beli pakai voucher dekat zalora ini, kau better pilih method cash on delivery sahaja. Sebab once code itu dah dimasuk dalam kotak promotion tu, dan  proceed to save checkout, automatic code itu tak dapat dipakai lagi dan dikira sudah dipakai. Leceh kan. Harap zalora improve system BELIAU* mereka. 

By the way, saya nak puji staff zalora. Mereka semua friendly. Tangkas melayan pelanggan. Memang hebat sokmo. Jadi teruskan menyokong zalora. Jum shopping di zalora. Ada Laptop Boleh Beli. 

And finally, aku beli secara cash on delivery je. Barang sampai rumah, aku bayar terus dengan orang yang hantar jam aku itu. Mudah. 

Thanks staff zalora yang sudi melayan customer macam aku. haha. 


Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Pengalaman NGERI Aku Shopping Online Di ZALORA. "

adui hahahaha aku pun pernah kena macamni. time tu nak belikan barang untuk kawan aku. guna method online banking la. Bila dah masuk sekali terus expired. sabar jelah. dah la gigih buat akaun baru semata-mata nak dapat discount code tu.

bosan dengan system zalora tu... harap dorang improvekan cara penggunaan voucher tu... aku hampir nak give up dah nak beli tadi.. dah pasrah, kalau tak leh pakai juga takpa lah bye bye

Hahaha dugaan betul and for me yes better cod laa, lebih prefer yang tu sebab bila dapat barang baru bayar kalau tak memang melayang duit. Staff Zalora memang friendly ^^

Sis pun pernah tanggung kerugian jugak bila first time guna voucher Zalora.. Dapat voucher RM100.00 so sis ingat boleh kumpulkan semua barang sampai jumlah RNM100 atau kurang (sebab x mau top up cash).. Bila masukkan code voucher system invalid. Lepas tu kurangkan barang lain dalam senarai sampai tinggal 1 barang (masih trial & error) then masukkan code voucher tu dan berjaya tapi harga barang tu RM25.00..

Baru tahu code voucher hanya untuk 1 barang, nape tak bgtau dengan jelas.. terkilan sampai sekarang okay.. Rugi..

cod je lahhh.. hehehe. thanks Sviors... staff zalora memang terbaik

tu la kan . macam pelik je zalora ni. cakap lah awai2 boleh beli satu barang ja... aigooo...

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top