------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Nak Daftar Adsense Tapi Blogger Baru (Newbie). Ikut Tips ini.

Tips daftar adsense senang lulus untuk blogger permula, baru, newbie. Assalammualaikum. Hari ini aku plan tak nak menaip apa. Tapi tiba-tiba blogger bernama Amerzing ni. perghh lawa nama, dia tanya satu soalan yang aku nak jawab tapi perlu menaip dengan panjang. Jadi, apa kata aku jadikan ia sebagai entry? Tak salahkan. Tips ini lebih kepada cara daftar adsense. Nak daftar adsense ni sakit jugak nak lulus. Dia tanya. 

Saya teringin nak join adsense tapi masih newbie. Ada apa-apa tips untuk perform dalam adsense ini?




Teringat waktu dulu, waktu blog aku masih segar bugar, actually bukan baru, tapi blog aku banyak sangat problem yang menyebabkan adsense aku kena reject. Apa yang buatkan adsense aku kena reject? Aku akan terangkan di bawah ini. Actually banyak tips daftar adsense ini aku dah terangkan disini Rahsia Lulus Account Adsense Cepat Dan Mudah dan Tips Daftar Lulus Adsense Walaupun Pageviews Dan Followers Sikit.


Criteria Blog Perlu Ada Sebelum Apply Adsense

1. Tak perlu follower riban riban. Kalau boleh puluhan lah.
2. Viewer ramai? Tak perlu rasanya. Aku waktu apply viewer bawah 200. 
3. Tempoh blog. Kalau boleh lebih 2 minggu lah yer. 
4. Post ada 50 kalau boleh. Time aku apply below 50 posts aku. 
5. Blog dalam bahasa english dan Melayu. (Elak ayat singkata seperti aq, tp, syg, etc)


Punca Adsense Kena Reject: p/s ini adalah pengalaman dari blog aku sendiri. Aku refer ke blog aku sendiri.
1. Banyak Sangat Post Mengarut. 
Kalau rasa dalam blog banyak sangat post merapu seperti wordless friday and letak word 2 3 kerat and tempek satu gambar je. Bolehlah revert to draft dahulu atau buang terus. Google tak nak post-post tang penting yang tak memberi manfaat pun kepada pembaca. 

2. Tak letak sitemap, about me, contact dan disclaimer dalam blog. 
Anda boleh refer di dalam blog aku. About me yang lebih menceritakan tentang aku dan menceritakan blog ini tentang apa. Disclaimer ialah ayat yang menyatakan semua kandungan dalam blog anda adalah milik anda kecuali dinyatakan ianya dari sumber lain. Dan contact me itu ialah medium untuk pembaca berinteraksi dengan aku.

3. Entry Tak Lebih Dari 200 Patah Perkataan.
Kalau nak buat entry tu, aku cadangkan anda untuk membuat entry atau post yang melebihi 200 patah perkataan. Macam mana nak kira patah perkataan? Nak suruh hang ke amer kirakan? Haha. Waktu mula aku active dengan adsense. aku guna microsoft word sahaja untuk mengira patah perkataan post aku. Sebelum post aku akan clict ctrl all(select all) dan tekan ctrl C. Then paste di microsoft word. Dekat bawah sekali tu. Read More.

4. Elakkan Post Copy Paste. 
Google dia bijak. Dia ada system untuk detect entry copy paste. Jadi jika ada post yang copy paste dalam blog. Eloklah dibuang atau revert to draft sebelum anda apply adsense.

Jika masih juga tak faham. Boleh tanya di ruangan comment. Insha Allah, nanti aku reply. Sebelum apply tu makesure anda dah delete semua post yang aku nyatakan agak mengarut. Jangan lupa, post yang mengandungi lebih dari 4 gambar juga boleh menyebabkan blog anda di reject. Jadi, editlah setiap post anda yang mempunyai lebih 4 gambar. Kalau lepas dah approve adsense tu, dah boleh lah post balik more than 4 pictures. 

Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Nak Daftar Adsense Tapi Blogger Baru (Newbie). Ikut Tips ini. "

Ohhhhh macamtu. jadi, apa beza antara nuffnang and adsense? mana satu yang lebih baik sebenarnya? blog sy tak sampai 2 minggu lagi so tak boleh la kan, entry pun tak sampai 50 :( ok next time la.

hye hye cikgu syed. Lajunya comment. memang full time blogger ni. beza nuffnang and adsense? Tak sangka syed tanya soalan tu. Macam soalan newbie sangat tu syed. Aku rasa kau dah lama berblog . haha gurau2.

Btw. Adsense ini google punya, jadi dia bayar kita dalam duit USD. Adsense ini lebih best bayaran dia daripada nuffnang.

Nuffnang ni area asean je pengiklanan dia. Dia bayar ciput je selalunya and dibayar dalam ringgit malaysia. Kalau tengok blog saya, ada satu je iklan nuffnang. haha. tak nak letak dalam blog, nak kurangkan coding dalam blog. Sebab earning dia lambat begerak, jadi aku buang je 2 lagi iklan nuffnang dalam blog ini. tinggal satu je.

Apply lah adsense syed. Naikkan sikit semangat berblog tu. :D

waktu aku mula active balik berblog tu. aku terpaksa buang banyak post yang merapu which is post yang tak sampai 200 patah perkataan. Memang banyak dulu aku buat post yang bawah 100 patah perkataan. Seperti entry segment, giveaway mahupun contest. memang tak boleh. Tapi selepas lulus adsense kalau syed nak post entry segment. dipersilakan. Time daftar tu je dia strict.

Dulu aku dah buang banyak post. tinggal 40 lebih je post. Tak juga rasanya perlu 50 posts ke atas. Tapi kalau nak selamat, post lah atas 40 atau 50 le. Elak kena reject, sebab kalau dah reject kali pertama, nak tunggu keputusan kali kedua tu semakin mengambil masa.

Aku dulu 3 kali kot kalau tak silap kena reject.

Zaman berblog dulu tak pernah kisah pasal adsense semua ni. Memang tak ambil tau langsung. ingatkan nuffnang tu dah okay dah. Ohhh macamtu, perasan juga yang nuffnang punya earning lambat naik and btw sekarang nampak macam dah tak hidup dah nuffnang tu. takda update apa-apa pun dekat web dia. Aku setakat ni rasanya takda lagi tulis yang bawah 100 patah perkataan. semua entry dah macam novel. Mungkin nak cuba guna adsense juga nanti tapi kena tunggu lama sikit la blogging kan. thanks for enlightening me :)

Thanks bro. Dah la nama sama.. sanggup buat post baru plak.. Terima kasih banyak2 lah.. Sangat membantu kpd newbie mcm saya nih huhuhuu... https://ameridzuan.blogspot.my/

Tertarik dengan entry ni sebab sis sendiri pun tak tau lepas ke tak addsense tu. Aduhai!

baiklah welcome :D slow2 bah... tak lari gunung di kejar :D semoga berjaya dlm dunia blog amerzing

hihi.. sebelum apply... ikut dulu tips saya ni sis. Insha Allah tak kena reject. :D

Saya masih belum lepas tahap kedua... sebelum ni ada content 18 ke atas... contoh berkenaan hal perkahwinan... terpaksa buang... hehe..

Oh macam tu.. patutlah saya tak dapat nak apply adsense.. Terima kasih atas info..

adsense ini memang strict... saya pun 3 kali tak lepas ari tu tuan.. last2 dia lepaskan juga saya. baru naik sikit semangat nak berblog :D

Sama2 :D nanti dah atur blog baru apply ok comel :D

Amer post ini memang terbaik!
Sis boleh bgtau kawan yang dah berbelas kali kena reject adsense.. Kesian jugak tapi sis tak dapat bantu sebab sis pun tak reti sangat tentang adsense ni..

Thank you for sharing.. :-)

Alhamdullilah. Semoga bermanfaat :D

Amer, dah berbulan apply tapi kat dashboard > earning tu masih ada ni, 'Your AdSense account is awaiting approval.' , sampai bila kena tunggu? ke mai salah step apply?

Amer,saya pun ada kemusykilan juga pasal adsense...macamne ni nak tanya...pm la saya juga...

baru cuba..gagal..hahahahaha

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top