Jambatan Kaca di China's Zhangjiajie National Roboh FAKE PALSU

Jambatan Kaca Glass Bridge di China's Zhangjiajie National Roboh (Video, dan Gambar). Hari ini aku terpanggil nak post tentang benda viral dalam facebook. Ikutlah kepada pembaca, ada yang akan telan mentah-mentah news itu, ada juga yang akan buat kajian dahulu dengan news itu. Dari gambar dan video yang aku tengok tu, aku boleh katakan video tersebut fake.


Aku tak tahu lah apa motif James Wong (owner facebook) post video palsu ini. Jika anda nak lihat gambar dan video kejadian jambatan roboh tersebut. Boleh lihat disini : Tragedi Jambatan Roboh

Kalau tengok gambar ini yang aku ambil dari laman web astro awani. Rasanya tempat jambatan roboh yang viral tu macam tak sama je dengan tempat Jambatan Kaca ini.

Gambar Diambil Dari : Astro Awani

Saya berani cakap video ini video palsu, video fake kerana saya dah buat research dekat google. Chewah. Haha. Terbukti, post james wong itu palsu belaka. Ramai je kawan-kawan saya share and siap complain barangan China tak tahan. Hmmm... Kasihan nya. Tak semua barangan China tak berquality ya. Jika benarlah kejadian Jambatan Kaca itu runtuh, maafkan saya. Tapi ada berita baru tentang Jambatan Kaca ini iaitu : Zhangjiajie Grand Canyon’s Glass-bottom Bridge Opens To Tourists 

Jadi berhati-hatilah sebelum menyebar news di facebook ok kawan-kawan. :D Kalau nak sahih lagi, sila baca comment di video youtube ini. China Zhang Jia Jie (Glass Bridge) break falling down disaster.




Bagikan :
+
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Jambatan Kaca di China's Zhangjiajie National Roboh FAKE PALSU"

haihhhh macam-macam la orang zaman sekarang ni kan. suka sebar benda yang tak sahih. kita pun kadang-kadang turut sama tershare benda yang tak betul huhu menyusahkan orang betul.

Motif perlancongan lah tu, nanti tak da orang nak gi sana kalau percaya...

Takut nak share viral sekarang ni, memang kena buat research dulu. Selalu yang share membuta tuli ni jenis malas membaca, kekekeke, blogger jarang la, cewahh masuk bakul angkat sendiri.

Siapa kata barang china tak elok, tu huawei xiaomi oppo tu makin meningkat tau, kalah Iphone punya camera dah.

itulah. aku pagi semalam. bangun2 terus tengok org dok post video tu siap kritik buatan. Geleng kepala satttt.. awat korang ni, dah belajar tinggi degree pun masih juga tak buat rujukan dulu

Perghhhh... Saya pun teringin nak pi sini Tuan. tapi duit belum mengizinkan lagi. hehe menimba ilmu biar sampai ke Negara CHina

kann maii. bila dekat fb tu. orang dok ligat share benda viral2 tu.. aishh senang betul kena pancing depa ni...

tu lah.. xiaomi huawei oppo semua tu .. gila punya camera. kalah iphone .. iphone punya camera. biasa2 je dah sekarang.

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top