------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Saya Lebih Suka Facebook Personal dari Facebook Page


Hari ini aku nak menaip tentang facebook. Aku nak cakap aku tak berapa gemar dengan fanpage facebook. Walaupun dah banyak likes yang aku dapat untuk fanpage itu. Tapi aku tak rasa ping di fanpage itu berkesan menarik traffic. Sebab apa? Tak semua likers akan alert dengan post dalam Page kita. Maaf, Facebook page. Sebab developer mark itu bijak orang nya, untuk buat orang alert dengan post kita kenak buat periklanan dengan mereka. Memandangan aku seorang blogger, jadi  facebook personal untuk blog sudah memadai.  Orang lebih alert dengan post yang kita post dalam facebook personal daripada post di Facebook Page. 

Yang ini adalah facebook page saya. Anda boleh like page saya. Click Gambar dibawah untuk like. 



Yang bawah ini ialah facebook personal saya untuk blog. Boleh add saya tapi sekarang macam dah nak exceed 5000 friends. Harap mark tambah limit dia.  Follow Saya Di Facebook ok :D





Sekarang saya lebih focus kepada facebook personal blog. Tak awkward lah kan. Orang nak ikut perkembangan blog kita sahaja. Kalau update guna page tu rasa macam artis lah pulak. Tapi, tak ada sambutan di page. Jadi... Saya lebih active di Facebook Muhammad Amirul. Semoga kita semua berjaya dalam dunia blog ini ok para followers, readers, pelawat blog sekalian. :D

maaf jika ada typo atau ayat pelik dalam post. ini hanyalah post santai-santai sahaja. Penggunaan saya aku itu juga saya minta maaf. Mood sekajap nak cakap aku, cakap awak. nasib baik tak kamek kitak. takut google tak faham apa maksud kamek kitak.

P/s Ramai seller online sekarang menggunakan facebook personal sahaja untuk berniaga. Jadi sekarang anda faham kan kenapa mereka lebih menggunakan personal. Sebab page ini memang lambat nak dapat sambutan kalau kita tak bayar facebook untuk boost kita punya post. Jadi, bijaklah menggunakan facebook tu. 


Bagikan :
+
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Saya Lebih Suka Facebook Personal dari Facebook Page"

Betul tu, share kat personal page lebih dapat trafik sebab mereka lebih rapat dan kenal kita... Kat Page nak kena bayar untuk boost post... keluar juga perkataan 'kenak' kat entri ni.. hehe...

hahaha Kenak.. tekeluar pulak. menaip waktu pagi ini. tambah lagi belom ada mood nak berblog. tu lah taip apa yang tekeluar di kepala ja tuan noor azlan... yes. kena bayar kalau nak boost. Malas la nak membaziaq duit. Kita bukan nak buat business pun

Salam,

Saya datang melawat blog ni.

Anyway, setuju dengan entri ni. Saya pun perasan bila kita ping sesuatu kat dalam Fanpage, tak banyak respon pun. Mungkin sebab ramai tak nampak or post kita tak keluar dalam newsfeed diorang (unless boost atau viral).

The best thing is to share post tu kat Fanpage and then share post tu kat our personal page. Sekaligus Fanpage kita dapat exposure. Nice sharing Amer!

Best regards,
www.pojiegraphy.com

Hahahaha 'membaziaq'.dah pandai cakap kedah ka Amer.

Agaklah, mai pun perasan gak FB page tak dapat sambutan sangat selagi tak boost pakai duit tu. Hehehe, lepas ni nak fokus personal FB jugalah.

Lagi pula, kadang2 je ping kat page tu, tu pun kalau teringat,hahaha.

Thanks sudi melawat blog saya Pojie. Wasalam.

Thanks for your tips Pojie. boleh jugak macam tu, menyelam sambil minum air.

Sdang belajar cakap kedah sekarang mai. bahasa kedah ngan penang tak jauh beza kan. sebab amer suka pi penang dengan langkawi. pasai tu la suka dengan dialek kedah ni.

Betul lah. page tu tak bantu sangat nak promote blog. bagus lagi personal. Orang lebih alert :D
tapi nak traffic bagus. Target organic view dari google je mai:D

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top