Dapat Jam Tangan Dari Zalora. Cara Bayar Tunai Atau Cash On Delivery.

Post ini aku nak kongsikan tips membeli jam tangan di zalora dan cara membeli barang di zalora dengan cara Cash On Delivery COD atau bayar tunai di Rumah. Best pulak first time pengalaman membeli barang di zalora ini secara tunai. Barang sampai depan pintu gate rumah, barulah kita membayarnya. 

Cara Bayar Tunai Atau Cash On Delivery.

Hari itu aku ada buat post merapu pasal Aku nak beli jam warna brown ni atau warna merah ini? Memang banyak rakan blogger lain membantu aku memilih color. Ramai yang pilih merah, ramai juga yang pilih brown yang agak kehitaman itu.


Cara Bayar Tunai Atau Cash On Delivery.


Memandangkan aku memang tak dapat lari warna hitam memang suka sangan dengan warna hitam. Aku end up membeli warna hitam sahaja. Tips nak beli barang zalora secara Cash On Delivery atau Bayaran Tunai ialah dengan click COD di payment method zalora waktu anda nak buat bayaran. Pastikan selepas itu anda dah ready awal-awal lah duit untuk bayar dekat abang posman. Yang hantar parcel zalora aku tadi daripada Syarikat Gdex. Aku ingatkan zalora ada runner dia sendiri. 


Cara Bayar Tunai Atau Cash On Delivery.

Tips membeli jam tangan di zalora? Apa erk tips. Kalau boleh cari yang betul-betul lawa. Lepas itu cari yang price dia macam kena dengan harga dia. Macam kes aku, jam aku ni aku beli pakai voucher yang zalora bagi kat aku sebab aku ada buat paid review tentang zalora.  Tapi kena tambah cash sikit lah sebab jam aku beli ni exceed dari amount voucher yang lazada beri tu. Tips lain beli jam ialah, kalau ada jam yang banyak jarum-jarum dalam tu, kalau harganya murah, better jangan beli lah sebab bukan berfungsi pun jam meter belakang tu  macam chrono watch tu. Lepas tu, perhati betul-betul jarum jam. Ada yang jarum jam tu pakai plastik atau lebih teruk pakai keratan kertas tebal. Tak lawa. Dalam gambar memang nampak lawa. Dah in real, nampak tak lawa pulak. Kalau jarum dia besi nampak lawa sikit. 


Cara Bayar Tunai Atau Cash On Delivery.


Alhamdullilah. Dah sampai pun jam tangan tu. Aku nervous, aku takut jam tu tak sampai sampai, sampai masuk bulan 3. Dah lah ank flight awal bulan 3 tu. Siapa lah nak pakai jam tu kat Kuching, Sarawak nanti kalau aku dah fly ke Semenanjung. 

Jam hitam tu Curren aku beli dekat lazada. Harga Rm50 macam tu. Murah kan. Lepas tu tahan gila.. Aku beli tahun 2015 hujung tahun rasanya. Sampai sekarang jam tu masih eloq. Anak buah aku ingat jam tu mahal. Member pun dok tanya berapa harga jam curren aku tu. Warna hitam memang warna exclusive dan elegance.



Bagikan :
+
Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "Dapat Jam Tangan Dari Zalora. Cara Bayar Tunai Atau Cash On Delivery. "

Wah dah sampai dah... hehe.... Cantik gak lah...

wow..bila zalora nak bg voucher free ni..hihi

Tak selalu shopping kt zaloral ...tpi kaki shopping kt lazada..murah2 belaka setanding dgn kualiti

Klau rumah sentiasa ada orang bagus buat cod tapi klau rumah selalu xde org baik buat direct online payment.

Yeayyyy dapat jam baruuuuu..

Sebelum ni beli COD dengan Zalora runner diaorg hantar.. Hantar pulak ikut suka.. Bila lunch hour dpt call tetiba dah terpacak depan office jadi susah nk estimate masa. Kita pulak ntah kat mana2 masa tu.. Lepas beberapa kali kena camtu terus bayar online..

Laaa boleh ke cash on delivery dengan zalora ni, kenapa tak tahu pun ni...Bestlah shopping kalau camtu, sebab Mai ni jenis tak pandai sangat nak bayar guna online ni, online banking pun tadak. hahah.

Syoknya ni buat rasa nak beli jam juga ni tapi takda voucher kah2. btw cun2 ja keluar iklan Nexus 5 dekat entry kau ni hahahaha. nak suruh beli casing la tu.

hehehe selera orang mude Tuan Azlan ... mcm kebudak budakan sikit jam tu.. tapi untuk sport punya pasai. kena beli haq tu jugak

insha Allah kalau ada rezeki ada lah tu

amer pun lebih minat lazada.. hehe... ni pun terpaksa beli sebab ada voucher kan

Ceq buat cod sebab leceh lah beli barang guna voucher, kalau guna fully cash senang jugak nak bayar online.

hahah tu lah kan... serba salah pulak nak pi beli

bolehh jee maii. amer baru first time guna service COD ni hehe

Aku beli jam ni sebab dpt voucher tu... tak tahu nak beli apa. Jam je kenan di hati. pandai iklan tu mainkan perasaan kau haha

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top