------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Apa itu Adsense Personal Identification Number?

Adsense Personal Identification Number. Your payments are currently on hold because you have not verified your address. Assalamualaikum. Short entry daripada aku. Serious mood blog aku masih melayang layang di udara. Post ini pun aku paksa diri nak post demi masa hadapan blog aku. 

Pernah tak kau tengah syok tengok earning adsense kau. Lepas itu ada perkataan merah keluar dekat atas page adsense. Kau pun terus gabra. Ingatkan account kau kena banned. Rupanya, dia hantar code melalui surat ke rumah kau untuk buat pengesahan alamat untuk bayar cheque kau nanti. Jadi, tak perlu gabra atau takut ok. Surat itu memang makan masa nak sampai ke rumah.Aku rasa surat adsense aku itu ambil masa dalam 3 minggu macam tu. Sampaikan aku rasa adsense ini tersalah alamat. Tapi alhamdulilah. Last week hari khamis rasanya, surat aku berjaya sampai di peti surat rumah aku. Yeaa Happy. 

Pst. Terima Kasih kepada pelawat blog yang masih setia melawat blog saya. Walaupun tiada new entry. Terima kasih banyak-banyak. Saya dah buat terjahan balik rakan-rakan blog semua. 



1. Surat Cinta Dari Adsense. Surat Adsense Personal Identification Number



2. Bukak surat. Dan ada no pin. Sorry saya blur kan.

3.Pergi ke laman web adsense anda. Dan click button Action warna merah itu. 


4. Letakkan no pin yang terdapat dalam surat Adsense Personal Identification Number itu dan click verify. Kalau rasa macam berbulan-bulan surat Adsense Personal Identification Number tak sampai. Anda boleh request new PIN. Maaf saya tak dapat ajar sebab tak pernah lalui. 

Selalu nya google adsense akan minta ada  buat Adsense Personal Identification bila pendapatan anda sudah mencecah lebih dari 10 dollar yang pertama macam tu. 

Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Apa itu Adsense Personal Identification Number? "

kmk pun baruk sampe juak no pin tk dr adsense.
dah pake nama BudakVanilla. XD

kamek bok dapat baru2 tok juak... haha beliang ati lamak gilak nya dtg :D

Saya teringin nak join adsense tp masih newbie. Amer Jaya ada apa2 tips utk perform dalam adsense tak? Amerzing: http://ameridzuan.blogspot.my/

Saya dah reply pertanyaan saudara di blog entry saya. Terima Kasih :D

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top