------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Cara Streaming Video YouTube Tanpa Guna Kuota Data Banyak

Streaming atau Layari Video Youtube Tanpa Guna Data Yang Banyak. Boring nya kalau tak dapat streaming video online. Lagi-lagi waktu travelling, dalam perjalanan. Mesti rasa nak layan video. Nak layan video youtube tapi takut kuota cepat habis atau tiada kuata mencukupi. Jangan risau, dengan tips yang saya nak kongsikan ini, mesti ramai yang boleh tersenyum manis melayan youtube tanpa risaukan quata cepat habis. 


Kalau sebelum ini saya siap-siap save video best untuk tonton waktu tiada wifi. Selalunya dekat luar, kalau tunggu nombor giliran, mesti saya akan tonton video youtube yang saya save. Tapi sekarang tidak lagi. Saya terus surf atau streaming online je video youtube tersebut. Jadi jum ikut tips macam mana nak tonton atau streaming di smartphone tanpa guna data kuata yang banyak

Pertama kali anda perlu install Opera MiniWeb Browser baru dalam handphone anda. Baru-baru ini Opera telah mengeluarkan update baru untuk applikasi Opera Mini Android. Kali ini, Opera telah datang dengan future terbaru, update terbaru ini membolehkan kita menonton atau streaming online youtube video walaupun kuata kita tidak banyak. Future atau kemaskini terbaru ialah Video Boost, mempercepatkan loading dan buffering video. Jum, ikut cara dibawah selepas install apps ini.

Download Opera Mini Fast Web Browser Di Appstore Googleplaystore.

Bukan anda sahaja terkejut dengan cara ini. Memang saya guna Opera mini dari dulu lagi waktu online dekat luar. Saya guna data internet digi rm3 seminggu. Boleh tonton puas-puas video streaming youtube guna data. Jadi? Guna lah cara streaming video youtube tanpa guna data kuota yang banyak ini. 

Cara MengAktifkan Video Boost 




Pertama. Buka app Opera Mini,dan tekan click Data Savings itu. Untick Extreme Mode dan tick kan Video Boost seperti no 2 dan 3 di dalam gambar di atas.





Selepas itu pergi ke setting (1), dan click App Layout. Dan pilih option Tablet seperti gambar di bawah. Dan anda sudah dapat melayari youtube tanpa had. Dan serious laju. Tak sekat-sekat.



Layan lah youtube sepuas-puas hati anda. Untuk student U ni mesti mereka seronok dengan tips yang saya kongsikan ini. Enjoy. 

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Cara Streaming Video YouTube Tanpa Guna Kuota Data Banyak"

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top