Pageviews AMERJAYA sudah mencecah 1,000,000.

Hari ini dalam sejarah blog AmerJaya sudah mencecah pageviews sebanyak 1,000,000. Aku tahu pageviews itu tidak lah banyak mana. Tapi bagi aku, blogger cikai je, blogger picisan, dan apa lagi nak di label kan. Memang aku mengaku. Aku sudah mula active dalam dunia blog dari tahun 2008 lagi. Tapi dari tahun 2008 hinggalah tahun 2011, blog aku hanya macam hidup segan mati tak mahu. 


Tapi selepas itu, aku bangkit, aku promote blog aku sana sini. Pada tahun 2012 blog aku naik mendadak. Follower naik mendadak dari 100 orang naik ke 500 ratus hinggalah ke 3000 dalam tahun yang sama. Sana sini tahu blog aku. (tipu).  Selepas itu, aku mula busy dengan final year diploma aku. Aku pun mula slow dalam dunia blogging. 

Dulu, blog aku berdomainkan Amercorner.blogspot.com.  Selepas itu aku rasa blog aku macam terkenal je, masuk je blogger blogger lain, ada sahaja blog aku dalam bloglist mereka. Waktu itu aku rasa dah macam di tampuk yang selesa. Aku siap tukar domain lagi ke Amercorner.com. Rasa gah nya menggunakan domain sendiri. Tapi sayang, panas tak sampai ke petang. Rupanya gerimis mengundang. Datang mood malas nak berblog. Aku tinggalkan blog dari tahun 2014 sehinggalah hujung tahun 2015. Itu pun dari tahun 2014 dan 2015 aku busy dengan life degree aku. 

Selepas itu, ramai kawan-kawan blogger hilang menyepi. Ramai kawan-kawan blogger dah tak sehaluan. Ramai kawan-kawan blogger ku dulu menyepi. Hinggalah aku tukar ke domain blogspot.com sebab tiada duit nak bayar domain setiap tahun. Haha. Ada duit tapi rasanya berbaloi lagi nak beli benda lain guna duit itu. 

Aku rasa aku membebel sangat panjang. Saja tulis buat kenangan diri ini. Thanks kepada follower Amer yang dari 3000 merosot merudum sebab hasad dengki Google haha. Sekarang jadi 2,700. Tapi masih bersyukur. Sekarang, blog aku akan mula dari bawah balik. Dari tiada apa-apa sehinggalah menjadi maju seperti negara Jepun. Ok aku melalut.

Terima kasih follower dan pembaca blog yang setia. :D 

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Pageviews AMERJAYA sudah mencecah 1,000,000."

wow! tahniah amer
aku pon asal pakai domain tapi bila dah pakai domain terus tak aktif berblog atas alasan yang sama macam kau. busy dengan degree life so pakai balik blogspot.com hehehe

Tahniah, teruskan usaha dlm dunia blogging..

wahhhhh tahniahhh, banyaknya viewww.
kmk rasa, dolok kmk pernah visit amercorner.com. macam kenal jak domain ya. :D lepas tk jangan give up blogging, keep blogging :D

haha tu lah. aku start pakai blogspot.com awal tahun 2016. rasa macam membazir pulak bayar .com tu tiap2 tahun. Lepas tu, aku tak tahu godaddy tu dia potong duit dalam kad kredit siapa sebab first beli domain ni pakai kad kredit akak aku. then dia auto potong setiap tahun. aku diam kan je (sebab duit akak aku). then aku tanya dia, dia cakap duit dia elok je dlm bank tak kena kacau. terus aku rasa macam duit dlm bank aku kena kacau. Tu lah tamatkan je domain tu. panjang pulak cerita aku.

Insha Allah. semoga sapa2 berjaya dalam dunia blog ini. :D

hahah ktk sama juak. jangan give up blogging. Maybe ktk pernah kali masok dlm blog amercorner.. banyak gang blogger kmk dolok kedak mirahussin, nabilamedan ya semua sikda bunyi gik dah kinek. busy ngan study kali.

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top