------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Dipanggil Temuduga Cabin Crew (Shortlisted) Malaysia Airlines Berhad

Invitation to an interview with Malaysia Airlines Berhad​. Hari ini aku happy sangat sebab dapat email jemputan untuk pergi ke interview cabin crew Maswings. Hari tu kawan amer, and kakak amer share iklan tu. Tapi buat-buat diam je lah kan. Malas nak ambil peduli. Tapi rasa macam nak apply jugak. Jadi Aku rajinkan diri untuk apply. Aku pun apply macam nak tak nak je sebab dia mintak banyak sangat benda pelik-pelik. Maksud aku disini dia minta lesen lah, tak tahu lesen apa, aku biarkan kosong, lepas tu suruh isi pengalaman kerja tempat pernah kerja and I was like, banyak nye kena isi. Kalau interview Airasia tiadalah leceh macam ini. Tapi aku isi je. Dalam hati aku, asal aku isi, aku tahu peluang nak dapat tipis, lagi-lagi mereka ni panggil yang shortlisted. Mampu ke aku nak di shortlisted kan sedangkan tak ada pergi kursus cabin crew pun. 





Tapi alhamdullilah. Rezeki aku. Tengah je busy update blog. Dapat email dari Malaysia Airline cakap yang aku kena shortlisted for the interview. Tak sangka dapat juga walaupun aku isi macam ala kadar je ari tu. Harap sangat lah dapat. Nak cuba juga. Best woo terbang dalam Borneo ni. Sorry lah kalau menyepi sehari dua ni sebab nak prepare diri untuk pergi interview  Cabin Crew Malaysia Airlines Berhad. Selalu pergi interview cabin crew airasia je, tapi ni, Malaysian Airline, benda yang diimpikan aku sepanjang tahun 2016. :D Boleh tengok download contoh resume cabin crew.

Picture Taken from Malaysia Airlines Web.



Lepas menghadiri sesi temuduga ini bolehlah aku share tips untuk menghadiri temuduga Cabin Crew Malaysia Airlines Berhad. :D


Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Dipanggil Temuduga Cabin Crew (Shortlisted) Malaysia Airlines Berhad"

wah semoga berjaya :D
http://mellyacrayola.blogspot.com/

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top