UiTM Kota Samarahan Campus 1 dan Campus 2

Saya dapat tawaran belajar di UiTM Kota Samarahan Campus 1 dan Campus 2. Kepada yang dapat tawaran ke UiTM Kota Samarahan. Aku ucapkan tahniah. Saya ini senior kamu semua. Tabik hormat sikit. Gurau.

UiTM Kota Samarahan 2
Kepada korang yang dapat tawaran sambung belajar di Sarawak, Kuching. Mesti korang dilemma. Cukup ke tidak kemudahan di UiTM Kota Samarahan ini. Dekat ke campus ini dekat bandar. Senang ke nak pergi berjalan ke luar. Adakah UiTM ini terletak jauh dari bandar. Ok banyak lagilah persoalan yang bermain di minda. Jadi aku nak cakap yang UiTM Kota Samarahan ini serious best.

Library UiTM Samarahan 2
Lokasi UiTM Kota Samarahan Kampus 1 dan Kampus 2 
UiTM Samarahan ini terletak tidak jauh dari Bandar Kuching. Mengambil masa dalam 20 minit sahaja jika nak ke Bandar Kuching dari Kampus Samarahan. UiTM Kota Samarahan  ini juga tidak jauh dari lapangan terbang Kuching. Dalam 10 minit je dah sampai. Depend dengan traffic juga lah. Kalau sesak, ambil masa jugak.

Map from GoogleMaps. Map UiTM Kota Samarahan.

Shopping Mall terdekat. 
Kalau kau dapat UiTM Kampus Samarahan 1. Kau boleh jalan kaki je kalau nak ke Shopping Mall The Summer. Dekat Belakang UiTM Kampus 1 samarahan, ada premis kedai-kedai yang banyak. Seperti kfc, bank islam, pizza hart dan restaurant lain-lain. Boleh berjalan kaki. Tapi gate di belakang UiTM Kota Samarahan (area hostel mulu/hostel lelaki) hanya dibuka dari pukul 7 pagi sehingga 11 malam. Mungkin ada perubahan waktu.

Waktu Diploma awal Sem. Hantu KFC. KFC desa ilmu samarahan.

Cara pelajar dari kampus 1 pergi ke kampus 2 kota samarahan. 
Kampus 1 terletak tidak jauh dari kampus 2 UiTM kota samarahan. Tapi kalau nak berjalan kaki itu memang jauh lah. Selalunya ada disediakan kemudahan bas. Bas dari UiTM Kampus 1 ke Kampus 2. Bas ini disediakan untuk pelajar yang duduk di hostel kampus 1 untuk menghadiri kuliah/kelas ke kampus 2. Ada waktu jam bas itu beroperasi. Maaf, aku tak pernah guna bas. Aku guna kenderaan sendiri sebab I am Kuchingnite.

Selesa tak belajar di UiTM Kota Samarahan Campus 1 dan Campus 2? 
Kalau di Kampus 1, kebanykkan kelas ada pendingin hawa.  Kelas tak jauh dari hostel Gading(hostel wanita), kelas agak jauh dari Hostel Lelaki *mulu dan hostel wanita *serapi.

Hostel Seri Mulu
Untuk kampus 2 pula, Hostel agak terhad. Campus 2 ini masih baru. Semua kelas ada pendingin hawa. Semua kemudahan lengkap.
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "UiTM Kota Samarahan Campus 1 dan Campus 2"

Bagus entri ni...untuk panduan adik2 uitm dihatiku,hahaha.

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top