------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Tertekan Iklan Adsense Sendiri dan Cara Elak Terclick

Hari ini aku active dalam blog. Jadi aku jadi rajin pula geledah blog aku and baca post aku sendiri. Jadi time aku view blog aku. Tanpa disedari aku terclick tertekan iklan adsense dalam blog aku. Aku gabra aku ketakutan. Adakah aku akan disenarai hitam oleh adsense. Bukan nya korang tak tahu adsense ni strict tahap gila lah. Aku apply adsense untuk blog aku ini je nak setahun kot dorang nak luluskan. 



Jadi kembali ke topik asal. Apa kesan kalau kita tertekan atau terclick iklan adsense kita sendiri? Jadi jawapan ini aku jumpa dalam google juga lah ye. 

Kebanyakkan yang cakap kalau accidentally atau tak sengaja tertekan buat KALI PERTAMA. Anda tak ada apa yang dirisaukan. Jadi disini kalau kau dah tertekan kali pertama itu. Cuba elak dari tertekan kali kedua. Sebab banyak yang aku baca, ada orang kena banned atau terminate account mereka. Serious aku cuak. Kebanyakkan yang kena banned mungkin click iklan adsense mereka sendiri lebih dari 1 kali. Jadi kepada korang luar sana be careful. 

Jadi ini dari jawapan pihak Google Sendiri. Source from Google. From AdSense Blog
As most of you know, our program policies state that publishers are not permitted to click on their own ads for any reason. For this reason, we’ve received many emails from publishers letting us know that they’ve accidentally clicked on their own ads. If you’re one of these publishers, we truly appreciate the efforts you’ve made to monitor your account and keep it in good standing. However, we do understand that an accidental click may occur from time to time, so there’s no need to contact us each instance this occurs.

Jadi selain daripada jawapan kesan tertekan iklan sendiri. Ada juga yang bagi cara untuk elak tertekan atau terclick iklan adsense sendiri. Cara yang disuggest atau dicadangkan oleh mereka ialah: 

1. Jangan letak banyak sangat iklan dalam blog. Haha.


Update*
Aku dah buat laporan juga dengan pihak adsense tentang click tanpa sengaja tu. Jika korang nak buat laporan jugak. Bolehlah click blog bawah ini.



Tidak Sengaja Klik Iklan AdSense Sendiri? Ini Solusinya!

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Tertekan Iklan Adsense Sendiri dan Cara Elak Terclick"

btw kalau tkan jadi apa? haha sorry noob sikit pasal adsense ni. Bw ahad xD

adsense ni lg berbaloi ke dari nuff?

haaaa. kalau tekan selaluuu. nanti kena banned oleh google. tak boleh nak apply lagi dah.

yerppp. berbaloi lagi. sebab dia bayar dalam USD. and best nya dia bayar untuk pageview juga. kalau nuffnang harap B.E je. tu pun susah nak dapat. :D

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top