Download Contoh Resume Interview Cabin Crew Airasia MAS Malindo

Contoh Example Resume untuk Interview Cabin Crew, Flight Attendant, Steward, Stewardess, Pramugara, mahupun pramugari. Ini tips yang aku dengar waktu aku menghadiri interview Airasia dari staff airasia. Waktu itu dia cakap dengan member aku. Aku pasang telinga tikus haha. Dia cakap dekat member aku yang resume member aku itu terlalu formal. Tips nak lulus interview itu. Resume kena 1 page ringkas sahaja dan stylo. Waktu itu aku datang guna resume ini. Jadi lega sikit. 


Lepas itu aku google resume cabin crew. Memang gempak dan stylish gila. Jadi aku cuba buat resume macam resume cabin crew selalu guna. Kalau kau memang dah ada pengalaman kerja sebagai cabin crew sebelum ini. Boleh lah letak dalam resume kau experince kau itu. Kalau ada experience tentang customer service dan public relation. Boleh letak apa-apa yang berkaitan dengan customer service atau public relation seperti kau pernah berkerja dekat butik atau bekerja sebegai salesman. Salesman memang kena pandai cakap kalau tak sales tak jalan. 


Selain daripada itu. Tunjukkan yang korang pandai banyak bahasa. Letak je bahasa apa yang korang pandai. Memang advantage lah kan. Aku pandai cakap mandarin, dan iban. Aku rasa belum unique lagi ini. Nak tambah bahasa tagalog lagi. Haha. Kumusta, anong pangalan mo? 



Oklah. Bawah ini aku kongsikan contoh resume untuk interview cabin crew atau flight attendant Airasia mahupun malindo mahupun. Korang boleh edit-edit bagi lawa sikit kalau nak. Lepas itu gambar itu kau boleh letak gambar half atau full body kau. Kau boleh juga guna gambar potrait yang Airasia mintak tu. Letak kat sana. Atau kau boleh juga guna gambar passport. Dan add on lah bar baru untuk Achievement atau Seminar yang pernah dihadiri ke. Kreativity itu penting.
Download Resume Cabin Crew, Flight Attendant, Steward, Stewardess airline dibawah.

Color Biru/Blue:  Download
Color Brown/Kelabu :  Download
Color Maroon/Merah: Download


Link download saya perolehi dari group facebook AmerJaya. Kalau tak dapat sila join group AmerJaya dan manually cari resume tersebut. :D Join Group

Dalam Resume Yang Saya Kongsikan itu. Ada QR Code. Generate QR code korang lepas itu letak QR Code dalam resume korang.

Kalau nak lebih gempak lagi resume korang. Yang gambar itu. Korang buang background. Cara nak buang backgroudn gambar ialah : Double Click Gambar. Lepas itu tekan Remove Background. Adjust dulu bagi perfect then click remove background. 
Kalau tak jumpa column remove background. Korang click gambar lepas itu click column Format then click column Remover Bacground yang first sekali itu. 


Kalau ada sebarang pertanyaan. Ruangan Comment dibawah sentiasa terbuka. :D
Thanks. Good Luck Bro And Sis :D See you on board. 

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Download Contoh Resume Interview Cabin Crew Airasia MAS Malindo"

hai amer, saya taj dapat nk download contoh resume tu. any other way?

I think you have joined my group on fb. I hope it could help you.

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top