PhotoShoot Konvokesyen UiTM ke 85

Ok. Ini adalah post santai-santai sahaja dari aku. Kepada sesiapa sahaja yang diluar sana yang ketandusan idea nak pose macam mana untuk gambar konvo graduation convocation. Bolehlah cuba cara ku bergambar ini. Jangan malu jangan segan. Sayang jubah kita sewa memahal tapi tak melawa dengan nya. Kan? 

Finally, the Cloak Of Levitation choose me to be his new master. 
Professor Charles ask me to unleash my power. And Dr. Strange, at last, the Cloak Of Levitation pick me to be his new master.Thanks to photographer yang penyabar dan terbaik. Shafinaz Ahmad. Bidang terjun.(Diambil dari album Fb)

Jadi sebelum aku nak hantar jubah hari itu. Aku ajak kawan aku sorang ni pergi tempat rare sikit untuk ambil gambar. Ade satu tempat ini memang rare sangat. Tempat mana tu? Dinding Padini. Haha. Yes. Ada kawan aku sorang ini malu tak nak ambik gambar aku. Terpaksa hire new photographer. Jadi aku ke lokasi yang sama untuk dua kali lah.  

Avada Kadavra... Tossing/throwing mortarboard up into the air is too mainstream they said.
So I used some magic to make it float.
 

Dipendekkan Cerita tempat aku photoshoot adalah di Dinding Padini The Spring dan Taman Sahabat BDC. 

This supposed to be live* image.Actually, I'm throwing the mortarboard but end up look like I'm staring at the mortarboard.

Proudly showing off my hoodie 
Yang ni pose hipster. Dah tak tahu nak pose lagu mana dah. 
So Tema Photoshoot aku untuk degree ini ialah Lone Ranger. Kalau waktu diploma dulu aku photoshoot dengan kawan-kawan aku. Waktu itu dia orang belum berkejaya sangat semuanya. And masih ada kelapangan masa untuk photoshoot. Tapi sekarang semua dah busy. Jadi aku bawa diri sendiri je lah. Ok. Berinpirasikan Harry Potter, Asia's Next Top Model dan Dr. Strange Terjadilah gambar-gambar photoshoot convo aku yang rare. #convocationphotoshoot. #graduationpose 
Last but not least, walk like a boss. 

So that's all from me. Sorry for spamming. Hari ini dok kecek pasal convocation je. Esok kita sambung sedia kala post pasal tips kehidupan. Siapa-siapa yang tiada idea nak pose lagu mana. Boleh try cara saya. Aku pun idea tiba-tiba datang. Alhamdullilah. Takde lah rasa rugi sangat sewa jubah mahal bebenar. :D 



Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "PhotoShoot Konvokesyen UiTM ke 85 "

Hahaha macam2 pesen. Boleh tiru posing ni nanti :P

boleh boleh Mai... tiru je hahah

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top