------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Cara Membuat Resume 1 Halaman Template Stylo dan Terbaru 2016

Cara membuat resume terbaik dan lengkap terkini 2016 satu halaman. Ok. Kali ini aku nak share dekat follower dan pelawa blog aku cara nak buat resume satu halaman atau 1 page dengan mudah dan cepat. Dulu aku pun ada masalah membuat resume ini. Aku buat yang jenis formal tu. Itupun aku tiru resume kakak aku. Untuk resume yang gempak itu perlu guna software macam-macam kan. Jadi aku guna resume formal je. Tapi disebabkan saingan kuat. Dan aku dengar banyak orang cakap tips mudah lulus interview pastikan resume kita simple dan style dan unik.
Cara Membuat Resume 1 Halaman 
                      



Korang boleh je buat resume stylo dengan cara online. Aku dah cuba. Tapi tak memuaskan lah. Mesti tak lawa macam resume yang dijual dalam facebook itu. Tapi dengan cara yang aku ajar korang ni. Mesti korang senyum lebar sebab mudahnya buat resume gempak tanpa perlu guna software pelik-pelik dan download software yang susah dicari. 

Kepada yang nak cuba buat resume secara online. Anda boleh lah ke lawan web ini. Click Sini. Laman web ini membantu anda membuat resume secara automatik. Anda hanya perlu key in atau masukkan data anda dan generate. 

Ok kepada yang nak guna tips aku. Aku guna microsoft office je. Tak percaya kan ? Orang puji resume aku stylo tapi dorang tak tahu yang resume aku dibuat guna microsoft office sahaja. Aku tak nak guna microsoft word sebab leceh sikit lah. Korang faham maksud leceh itu. 

Jadi bawah ini aku nak ajar cara membuat resume stylo  menggunakan Microsoft Word. Langkah-langkahnya: 

1. Buka Microsoft word. 
2. Click design bar. And click Slide Orientation. Dan click Potrait.
3. Dengan kemahiran microsoft korang. Korang insert lah background lawa. 
4. Insert Text Box untuk buat box About Me, Experiences, dan lain-lain. 
5. Nak download Resume AmerJaya ini? Sila Download Disini

Jika link diatas tidak berfungsi. Anda boleh join group fb AmerJaya dan download resume ini.  Sila ke Group Blog AmerJaya. Saya akan post banyak lagi resume-resume menarik di group tersebut. Sebab tempat itu je senang nak upload file and berkongsi file. 

Kepada yang download resume Amer. Ikutlah creativity masing mengubah resume tersebut. Tak susah pun. Just tarik-tarik je box dia. Dan buang apa yang tiada kaitan. :D 

Harap Aku mempermudahkan kerja korang lah ye. Next post I'll post more resume design. All you need to do is just key in your data on it. Happy lah tu. 
Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Cara Membuat Resume 1 Halaman Template Stylo dan Terbaru 2016 "

Eh mai pun suka design resume gempak gini. pernah beli kat fb tp tak puas hati ,so skrg dh belajar bt sendiri tp guna table biasa ja,thank you Amer untuk ilmu baru ni!

belajar buat senidiri je. guna microsft office senang lagi. Nanti kalau amer ada masa amer nak share design resume yang lelawa macam yang dijual dalam facebook tu. :D

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top