------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Cara Putihkan Gigi Dengan Cepat

Assalamualaikum readers pembaca blog sekalian. Hari ini aku nak share macam mana nak dapatkan gigi putih. Gigi putih ok bukan nya cara untuk membuang plug gigi.  Cara nak buang Plug (plaque teeth) atau tahi gigi yang dah keras itu kau hanya boleh buang dekat klinik gigi je. Kalau nak murah pergi klinik gigi satu malaysia. Ok tips nak putihkan gigi. 

                                                
                                                       Cara-Putihkan-Gigi-Dengan-Cepat


Berus Gigi Pagi dan Malam.
Laa semua tau lah ni. Lepas tu asal gigi kau kuning haha? Sebab tak disiplin diri gosok gigi lah ni. 

Elak Minum Coffee / Kopi
Elak elaklah. Dulu aku minat sangat minum air kopi. Gila minat. Lagi-lagi kopi susu. Lepas tu aku notice gigi aku menguning. Then kawan aku cakap. Sebab minum kopi banyak sangat. Lepas tu terus aku tak minum kopi dah. Haha. 

Kau Merokok Gigi Kau Kuning. 
Yes. Kau merokok Gigi kau cepat kuning. Kuning ok lagi. Ada yang siap packages gigi dia hitam sekali. 


Putihkan Gigi dengan Kulit Pisang. 
Aku tahu ramai dah tahu tips ini. Tapi 2 3 nak amalkan sebab was was berhasil ke tak tips ini. Yeap memang berhasil. Korang ambil kulit pisang lepad tu tenyeh-tenyeh dekat gigi korang. Jangan cuci. Biar dia hilang sendiri isi kulit pisang yang melekat kat gigi tu. Amalkan selalu. Putih lah gigi mu. 

Colgate Optic White.
Ni memang membantu. Kalau gigi kau kuning. Aku syorkan kau pakai colgate ini. Ada hari tu aku nak dinner. Member selalu tegur asal aku gambar tak pandai senyum . Senyum pun macam tak ikhlas. Haha. Gigi kuning lah siakk. Then aku amalkan colgate fazura optic white tu. Haha alhamdulillah putih jugak gigi aku. 

Gigi Kita Memang Tak Putih ada Kekuningan Sikit. 
Well. Janganlah putih sangat. Sebab ada study mengatakan. Gigi yang sihat memang ada putih kekuningan sikit. Jadi jangan nak putihkan sangat gigi tu. And pasal colgate optic white tu. Kalau korang rasa gigi korang dah putih. Better stop penggunaannya. Sebab family member aku banyak mengadu domba cakap colagate optic white tu menghakis gigi. Aku pun perasan waktu aku kumur mulut selepas berus gigi. gigi aku terasa ngilu. Bila aku puas dengan gigi aku. Terus aku stop. Colgate tu kira mahal lah jugak haha. 😅. 

Itu saja lah tips yang aku nak share. Jika kau kau semua ada tips tambahan. Silalah comment di ruangan comment di bawah. :)

                                       Cara-Putihkan-Gigi-Dengan-Cepat

Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Cara Putihkan Gigi Dengan Cepat "

Haaa betul tu. Gigi yg putih bersih mcm iklan pajura tu tak sihat sebenarnya. Tapi tu lah putih kan cantik T_T

AinAthirah. itulah. yang fazura tu rasanya dia pergi whitening gigi dekat dental sebulan sekali gamak nya haha.

Optic White tu yessss helpful sgt hahaha.

Anddddd yesza, I love love love Harry Potter since I was kid, and I'm still watching and reading Harry Potter thingy - the Marauders and Pottermore. I'm Potterhead. hahaha

thanks follow...
nie dah follow back okay :)..
wow!nice sharing :)

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top