------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Kurus dengan Oat. Berkesan.

Ok Memandangkan lately banyak keyword masuk ke blog aku cari keberkesanan Oat dalam menguruskan badan. Memandangakan aku pun berjaya kurus dengan bantuan oat ni. Memang aku setujut dengan statement itu. Oat boleh menguruskan badan. Tetapi dengan cara yang betul. 


Apa cara yang betul ? Ye lah ada orang dia makan oat je sehari harian tu. Mana boleh macam tu. Badan kan perlu sumber tenaga lain. Jadi, korang kena makan benda lain yang tinggi protein. 

Kenapa oat boleh mengurangkan berat badan atau menguruskan badan? Oat ni mengandungi serat yang dapat membantu memperlahankan kadar penghadaman nutrien dalam makanan. Ini akan membuatkan korang setiasa rasa kenyang. Ini juga untuk memastikan semua nutrien dalam makanan digunakan oleh badan dan mencegah sembelit dan buasir. 

Bukan boleh kurus je. Oat pun boleh mengurangkan kadar kolestrol korang tu. Oat ni ada Beta-Glukan yang mampu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan. ia terdiri daripada serat yang mudah larut dalam saluran makanan dan ia boleh menghasilkan lapisan macam agar-agar (gel) yang bertindak mengumpulkan kolestrol yang berlebihan.

Aku pun ade share post tentang cara aku kurus dan berkesan. siap ada 2 part. Tapi aku tak amalkan. Resultnya, badan aku menait semula beratnya :D

Tips cara aku kuruskan badan dan serious berkesan. Part 1

Tips cara aku kuruskan badan dan serious berkesan. Part 2



Bukti lain blogger yang kurus atas bantuan oat ni. 
http://pinkylaptop.blogspot.my/2014/04/tips-boleh-kurus-ke-makan-oat.html

Korang boleh terjah blog beliau. Superb.
Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Kurus dengan Oat. Berkesan. "

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top