------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Kenapa kita harus comment blog orang lain.

Kenapa kita harus comment blog orang lain.  


huh. Kenapa takde orang nak comment blog gua erh blog aku. haa ni lah salah satu sebab malas nak bercoment mesra dengan blogger lain.
Selain daripada itu isi-isi penulisan kita kena bagus juga jadi banyak lah orang nak comment. Ok back to the main topic .

Kenapa kita harus comment blog orang lain ?
Amer pun terfikir-2 jugak semasa blogwalking blog ke blog. Blogger yang banyak comment comment ni adalah blogger otai. Kenapa dorang rajin sangat nak bercomment. Disitu ada juga dia , disini ada juga dia. Semestinya dia seorang yang peramah kot.

ok disini  pandangan amer.
Untuk meningkatkan traffic for sure.
Tinggalkan je comment2 yang bernas mengenai post blogger tersebut dan selitkan link blog korang. Mesti tuan blogger tu tak teragak agak nak click link korang tu sebab korang baik hati nak comment blog dorang. Jadi semakin banyak klik semakin banyaklah traffic datang ke blog.

Link dan backlink.
Ada blog yang mengamalkan backlink. Apabila kita meninggalkan comment pada sebuah blog, ada peluang besar ia akan mengbacklinkan ke blog anda.

Comment seperti Juri Akademi Fantasi.
Cheh ayat. ha pergi comment kat blogger lain dengan terisi , kongsikan pandangan dan informasi anda.

Perkenalkan diri.
Tak perlu lah kenal kan satu persatu. Cukuplah dengan nama blog contoh jangan pakai anonymous kang orang tahu. And pastikan ada link blog korang terserlit agar senang nak balas kunjungan.


So far as i concern, mengomen blog orang ni memang banyak kot faedahnya. Kita kelihatan lebih friendly. Traffic juga naik saling kunjung mengunjung.  ye dak? :D thanks kunjung blog amer.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Kenapa kita harus comment blog orang lain. "

tp adil ke 'eh dia xkomen blog aku, aku tak komen balik la' emmmmm huhuhu

meh sini datang komen blog sue..komplen pon boleh..silakan..hihi

hihi...betol tu...cik akak suka layan kotak komen tok...bukan apa....kalau kita komen..ruangan pon cukup kan....
:)

hai, aku otak kosong. poket aku pun kosong . salam kenal . HAHHA . tq bro tips ni. aku baru lagi dalam dunia blog ni.

Nak org komen blog kita..kenalah rajin komen blog org..barulah gives and takes

Setuju tu tp.kalo.saya selalunya best on content yg best atu berkaitan je.komen hihi

@xila xotmyikut nasib lah kalau terkeno blog yang tak lontar balik komen :D

baru berjinak dengan dunia blog..tanks admin sudi berkongsi ilmu..jom jenguk blog saya
vitaminpilihansemua.blogspot.com

baru berjinak dengan dunia blog..tanks admin sudi share ilmu berguna..jom jenguk blog saya vitamin pilihansemua.blogspot.com

HI Amer, thanks for info, i punya blog mmg slow trafficnya...sbb sgt jrg blogwalking...la ni dah faham knp blog i slow sgt..tq sangat2....hope u share info how to increase traffic lepas ni...trust me ...ramai sangat kat luar yg sangat dahagakan ilmu mcm ni....Semoga Allah memberkatimu...

Jemput datang ke blog i...
http://leowills.blogspot.com/2014/12/rahsia-kulit-cantik-dalam-masa-4-minggu.html

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top