------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

Hubungan buffered earning dan traffic blog. Tips maintainkan traffic.

Nuffnang ni bijak. Dia tak bagi senang-senang je buffered earning kat blog

Assalammualaikum korang pembaca blog amer.
Follow kalau belum follow. TInggalkan jejak korang senang amer nak follow balik.

Tips nak naikkan atau maintain kan traffic blog. 

Nuffnang ni bijak. Dia tak bagi senang-senang je buffered earning kat blog. Dia akan kaji dulu blog tu. Ada blog dia punya traffic tak maintain. Hari ini naik mendadak sampai 1k pageview. Esok hari pulak turun sampai 10 pageview.

Nuffnang lebih suka blog peribadi yang maintain pageview nya dan tak naik and turun mendadak secara drastik.

Ok ada cara nak maintainkan traffic korang. Ok amer akan ceritakan caranya.

Pertama. Di dunia offline atau reality untuk mendapat banyak kawan kita perlulah jadi friendly. Jadi di dalam blog kita mesti lah jadi friendly juga. Terjah blog orang tu letak lah ayat best2 sikit kat chatbox. Ni tak, x lari dari hye singgah sini done follow, follow back? haha. bosan pulak melihatnya. Orang yang comment entry korang tu, kalau korang friendly, korang terjah balek dan commentkan entry dorang. Baru syok macamtu.

Di dunia blog ni macam dalam dunia sebenar juga. Pada yang masih muda mesti banyak benda kena belajar. Jadi sebagai blogger yang baru seperti amer ni. Kenalah rajin bertanya kat blogger otai macam mana nak survive dalam dunia blog ni. Tanya je ngan blogger famous or dah lama berkecipung macam mana dorang maintainkan pagesview dorang.

Tips terakhir untuk hari ini adalah. Korang terjah blog orang and baca lah entry terbaru yang dorang postkan. Kalau korang tak baca siapa lagi nak baca ? At least kalau korang baca ada juga reader dalam blog tu. Dah habis baca, comment lah dengan ayat yang power kasi owner blog terpegun dengan comment kita lalu terus menerjah blog kita atas dasar ingin tahu siapa kita.

Oklah ini dulu tips dari amer. peace yo . Salam pagi isnin. Mulakan hari isnin anda dengan senyuman. Leave your personal matter at home. :D




Amaran : Jangan tekan banner ni kalau tak nak hadiah murah.
Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Hubungan buffered earning dan traffic blog. Tips maintainkan traffic."

Betul3... Setuju sangat... Kita kena maintain... Tak perlu naik secara mendadak... Then turun pun secara mendadak...

yup,, this is totally a truth,, dalam disember ni, muja usaha kekalkan pv 300 ke atas. alhamdulillah dapat jugak sehelai be. hehe.. harap dapat lagi nnti :D

Oh yeah , pageview Anis xmaintain . * Mengaku . Mgkin disebabkan kurang imu dalam bloggim lagi . Muhun Amer bagi tunjuk ajar .

Err , Blog Amer bnyak info yg menarik ! :D

SaLam pagi Isnin . =.=

Perkongsian yang berguna, tq :)

Kesimpulannya kena blogwalking kan...hehehehehe

Hai, Ain singgah sini baca pasal BE. Thanks for the tips :D

Cepat! Cepat! Tarik Tutup GA ini dah hampir iaitu 10 Disember 2012 . 12.00a.m . Malam ni tamat !!! Semua hadiah nya AWESOME seperti Pendrive 4GB + Lomo Aquatic + USB 4 port +RM20 . Syarat-syarat pun simple: http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/11/bloggership-giveaway-by-fatini-irdina.html

Wilma setuju dengan apa yang Amer sharekan di sini ^_^
Kita kena ramah...Rajin baca post BFF (Blogger Friend Forever) kita dan comment...Tak kisahlah nak komen apa...Janji ada...At least kawan kita tu rasa diappreciate...Rasa gembira coz walaupun post tak gempak sangat, tapi still gempak coz ada orang baca...Betul tidak ^_^

ye la kn.. bru psg nuffnang ads td.. :D

setuju sgt amer... serius setuju. wlpn leeza tak pernah dpt CPUV TU.. haaaaa

setuju bro.
aku punye prinsip kalo orang dtg terjah dan komen blog aku, aku komen blog dia balik..tak kisah la dia follower ke x..

owh, dah faham BE.,saya baru jer bt nufnanf tu..memang betul la kita kena friendly dalam blogging, saya pun dah apa kesannya bila kita rajin komen entri atau dlm cbox..:)

wah lawa betul info yang anda bagi.cantik, berbudi bahasa,elegen pula tu. hehehehehehe...so jgn lupa singgah kat blog aku yerr......hehehe

If you want to get much from this paragraph then you have
to apply such methods to your won web site.

my website ... best ways to make money online

tips yang bagus.. terima kasih tuan blog.. kadang kadang stress bila nuffnang still kosong.. by the way thanks sekali lagi.. :)

Haahlh amer..kdg2 rasa bosan tgok kt chatbox tu...tetiba je komen jom visit sy,tgok blog sy..tp bila bkk2 ala...blog nk jual barang.bosan betllh..kita x minat.huhu..siyeslh xreti mcmna nk naikkn trafik..mxm dh putus asa.rasa mcm,klu aku tulis pn bkn ada org baca pun.bleh x mcm tu...anyway thnks for sharing

memang pun...slalu kat chatbox

singgah sini smabil klik ape yg patut...uwaaa keciwa...n kalau kita pergi blog dia lak..nk komen kena letak verify dulu...buktikan anda bukan robot...alahaiii...terus mlas nk komen..hurm

aku tak pasti macam mana nak komen sampai kau terpegun, biasa aku yg terpegun baca entri.

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top